Direct naar de inhoud van deze pagina

#Project365

Elke dag iemand helpen, 365 dagen lang

Afgelopen jaar deed Floor mee met het project van een vriendin en deed een maand lang elke dag iets goeds. Dit jaar is de challenge aan haar: een jaar lang elke dag iets goeds doen.

Floor startte 1 januari met haar #project365. "Het gaat eigenlijk redelijk makkelijk. Je kunt zo snel iemand blij maken". Van rotzooi opruimen die ze tegen kwam in een natuurpark tot helpen via dit platform. En dat laatste ging hard. Direct na aanmelding al 2 enthousiaste reacties en inmiddels al 5x geholpen.

De mooiste ervaring? "Ik heb met een meneer van 63 al een keertje afgesproken. We hebben gerummikubt, wat ik normaal echt verschrikkelijk vind, maar met hem was het best wel leuk", lacht Floor. "Deze meneer was stiekem toch wel erg eenzaam en hij waardeerde het heel erg dat ik langskwam. De volgende ochtend kreeg ik zelfs een berichtje van hem dat hij het echt heel erg gezellig vond, dan weet je waar je het voor doet".

Het gaat eigenlijk redelijk makkelijk. Je kunt zo snel iemand blij maken!

Wat staat er nog op de planning? "Binnenkort ga ik langs bij een vrouw van 37. Ze is langdurig ziek geweest en daarom ook eenzaam. Zo erg dat zoiets in Nederland kan gebeuren! We gaan samen kijken wat leuk is om te doen en hoe je nieuwe gezellige mensen kunt ontmoeten. En verder help ik met kleine dingen zoals de tram nemen, dat vindt ze best spannend".

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen