csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Samen een buurttuin creëren voor mens&natuur

Vrijwilligers gezocht: zet je in voor de natuur, leer over ecologisch beheer en geniet van het werken in het groen! Heb jij een paar uur per week over om je in te zetten voor de lokale natuur? Maak jij je zorgen over klimaat en biodiversiteit en wil je graag lekker buiten hands-on aan de slag? Wij zijn op zoek naar mensen die willen helpen op ons nieuwe project de Buurttuin Lincolnpark in Hoofddorp. We werken daar in ieder geval elke zaterdag, en regelmatig ook nog op doordeweekse ochtenden. Je kan elke dag komen, of elke week of elke maand, dat is aan jou! Iedereen is welkom, alle leeftijden en achtergronden. Kennis en ervaring is niet nodig, alleen motivatie en een beetje een aanpakkers-mentaliteit. Franke van de Laan, de oprichter van de stichting, is ecoloog/bioloog en kan je van alles leren en vertellen. Bovendien zijn er een aantal vrijwilligers die al lang mee draaien. Als je wat vaker komt leer je natuurlijk meer en kan je beter zelfstandig werken. Wat ga je doen? Meestal verricht je werk in de tuin, bijvoorbeeld: oogsten en wieden in de moestuin, de boompjes in de boomgaard verzorgen, water geven, de bloemenweide verzorgen, of tomaten oogsten in de kas. Lekker met je handen in de aarde! We hebben zowel zwaar als licht werk, zittend of staand. Ook zijn er soms andere werkzaamheden rondom het natuurwerk die net zo belangrijk zijn: kluswerkzaamheden, bemannen van groentewinkeltje, evenementen organiseren, koken met de oogst, kinderen en groepen begeleiden, zorgen voor gezelligheid, enzovoort. Heb je zelf ideeën om iets moois toe te voegen voor mens en natuur? We horen het graag! Praktische info: - Zaterdag is de vaste dag, we zijn er dan van 9.30 tot 16 uur. - Eventueel kan je ook op doordeweekse dagen meehelpen van 9 tot 13 uur. - Er is genoeg werk te doen dus we hopen dat je regelmatig mee werkt, maar dit is geheel aan jou om te bepalen. Je mag bijvoorbeeld ook 1x per maand komen. - De locatie is met auto en fiets te bereiken. - Wij hebben gereedschappen zoals werkhandschoenen. - Regel zelf je eten en drinken. - Trek kleding en schoenen aan waarin je lekker buiten kan werken en die een beetje vies mag worden Wat krijg je ervoor terug? - je leert over moestuinieren en ecologisch beheer, en kan regelmatig wat verse oogst mee naar huis nemen. - een gezellig team, wat voor een groot deel vast is maar waar nieuwe mensen altijd welkom zijn. - een gezonde dag buiten, goed voor lichaam en geest! Geniet van het werken in het groen. Je bent van harte welkom bij Stichting MEERGroen, werkzaam in gemeente Haarlemmermeer en omgeving. Geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit om binnenkort langs te komen om een paar uurtjes mee te werken en ons te ontmoeten. Stuur mij een bericht dan nemen wij contact met je op!

Lees meer

project

Haarlemmermeer

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Vrijwilligers gezocht: zet je in voor de natuur, leer over ecologisch beheer en geniet van het werken in het groen!

Heb jij een paar uur per week over om je in te zetten voor de lokale natuur? Maak jij je zorgen over klimaat en biodiversiteit en wil je graag lekker buiten hands-on aan de slag?

Wij zijn op zoek naar mensen die willen helpen op ons nieuwe project de Buurttuin Lincolnpark in Hoofddorp. We werken daar in ieder geval elke zaterdag, en regelmatig ook nog op doordeweekse ochtenden. Je kan elke dag komen, of elke week of elke maand, dat is aan jou!

Iedereen is welkom, alle leeftijden en achtergronden. Kennis en ervaring is niet nodig, alleen motivatie en een beetje een aanpakkers-mentaliteit. Franke van de Laan, de oprichter van de stichting, is ecoloog/bioloog en kan je van alles leren en vertellen. Bovendien zijn er een aantal vrijwilligers die al lang mee draaien. Als je wat vaker komt leer je natuurlijk meer en kan je beter zelfstandig werken.

Wat ga je doen? Meestal verricht je werk in de tuin, bijvoorbeeld: oogsten en wieden in de moestuin, de boompjes in de boomgaard verzorgen, water geven, de bloemenweide verzorgen, of tomaten oogsten in de kas. Lekker met je handen in de aarde! We hebben zowel zwaar als licht werk, zittend of staand. Ook zijn er soms andere werkzaamheden rondom het natuurwerk die net zo belangrijk zijn: kluswerkzaamheden, bemannen van groentewinkeltje, evenementen organiseren, koken met de oogst, kinderen en groepen begeleiden, zorgen voor gezelligheid, enzovoort. Heb je zelf ideeën om iets moois toe te voegen voor mens en natuur? We horen het graag!

Praktische info:
- Zaterdag is de vaste dag, we zijn er dan van 9.30 tot 16 uur.
- Eventueel kan je ook op doordeweekse dagen meehelpen van 9 tot 13 uur.
- Er is genoeg werk te doen dus we hopen dat je regelmatig mee werkt, maar dit is geheel aan jou om te bepalen. Je mag bijvoorbeeld ook 1x per maand komen.
- De locatie is met auto en fiets te bereiken.
- Wij hebben gereedschappen zoals werkhandschoenen.
- Regel zelf je eten en drinken.
- Trek kleding en schoenen aan waarin je lekker buiten kan werken en die een beetje vies mag worden

Wat krijg je ervoor terug?
- je leert over moestuinieren en ecologisch beheer, en kan regelmatig wat verse oogst mee naar huis nemen.
- een gezellig team, wat voor een groot deel vast is maar waar nieuwe mensen altijd welkom zijn.
- een gezonde dag buiten, goed voor lichaam en geest! Geniet van het werken in het groen.

Je bent van harte welkom bij Stichting MEERGroen, werkzaam in gemeente Haarlemmermeer en omgeving.

Geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit om binnenkort langs te komen om een paar uurtjes mee te werken en ons te ontmoeten. Stuur mij een bericht dan nemen wij contact met je op!

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Project - 8 weken

Wekelijks 3 tot 8 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting MEERGroen

16 tot 29 jaar oud? Word een Groene Trainee!
Haarlemmermeer

16 tot 29 jaar oud? Word een Groene Trainee!

Project · wekelijks 6 tot 8 uur
Stichting MEERGroen

Ben jij 16 t/m 29 jaar en wil jij deze herfst hands-on aan de slag, terwijl je bijdraagt aan de natuur en duurzaamheid? Geef je dan op voor een Groen Traineeship bij Meer Bomen Nu. Zet je in voor kansarme bomen en inspireer anderen! Er start in oktober een groep in de regio Haarlemmermeer, Heemstede en Amsterdam. Dit is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Het belooft een leerzame, actieve en duurzame herfst te worden! Winst voor de natuur én voor het vergroenen van je CV! Werkdag: (bijna) elke vrijdag van oktober t/m maart. Soms op een zaterdag. Circa 8 uur per week zet je je in voor het volgende: - Je helpt boompjes te redden en verplanten. Hierbij leer je over ecosysteemherstel, bomen in de winterstand en het herkennen van soorten. Je leert over het mobiliseren van vrijwilligers, het organiseren van evenementen en bomen-red-acties. - Je volgt diverse trainingen en workshops, zoals inclusiviteit en diversiteit, project- en eventmanagement en communicatie - Je helpt mee onderzoeken en uitproberen hoe we de evenementen inclusiever en diverser kunnen maken: welke groepen zijn niet gerepresenteerd? Hoe bereiken we hen? Hoe verbeteren we onze evenementen voor verschillende mensen? Hoe vertellen we het verhaal zodat het interessant en begrijpelijk is voor verschillende groepen? - Aan de hand van dit onderzoek organiseer je als traineegroep meerdere keren een evenement gericht op één of meerdere doelgroepen, die we samen uitkiezen. - Je oefent met het innemen van verschillende rollen en het werken in teamverband. Je ontdekt je sterke kanten, wat je wilt verbeteren, hoe we met elkaar communiceren en hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Stuur mij een berichtje bij interesse!

Jongeren
Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken
Haarlemmermeer

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor vriendelijke en rustige man van zeventigplus uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje van vijftig jaar of ouder. De man heeft weinig contacten. Hij zou graag via het Maatjesproject een één-op-één contact met iemand willen onderhouden. Hij hoopt dat iemand zich meldt, die vijftig jaar of ouder is en die luchtige gesprekken met hem wil voeren. De man kan veel piekeren. Waar hij mee tobt, dat zal hij niet snel vertellen. Met een maatje zou hij graag juist over andere onderwerpen dan zijn problemen praten. Zoals over actualiteiten. Hij staat open voor veel gespreksonderwerpen, zolang de gesprekken maar niet te diepgravend worden. Met een maatje wil hij bijvoorbeeld koffiedrinken, een wandelingetje maken, boodschappen doen, een stukje fietsen of een buurthuis bezoeken. Als maatje moet je in staat zijn om de kar te trekken en om gesprekken op gang te houden. Het is de bedoeling dat je de man thuis ophaalt. De man rookt. Hij kan zich aanpassen, maar in zijn huis ruik je een rooklucht. De man heeft dagbesteding. Hij is beschikbaar op woensdagmiddag en in het weekend. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst maatje voor leuke activiteiten
Haarlemmermeer

Vrouw wenst maatje voor leuke activiteiten

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de dertig uit Hoofddorp zoeken wij een maatje met wie zij leuke activiteiten kan ondernemen. Ze is veel thuis, maar wil juist naar buiten en leuke dingen doen. De vrouw is in sociale situaties snel verlegen of overprikkeld. Zij ervaart een drempel in het leggen van contacten. Daardoor ervaart zij een drempel om zelfstandig wat te ondernemen. Tezamen met een maatje zal zij zich in dergelijke situaties meer op haar gemak voelen. Het lijkt haar leuk om samen met haar maatje te wandelen of fietsen, ergens wat te gaan eten of drinken, te gaan winkelen, naar de bioscoop te gaan, te fotograferen, om creatieve dingen te doen (als tekenen en schilderen) of om een gezelschapsspelletje te spelen. Zij houdt van dieren. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van dieren houdt, omdat dit voor haar een prettig gespreksonderwerp is. Haar ideale maatje is rustig en heeft gevoel voor humor. Ze hoopt dat zij zich bij haar maatje op haar gemak voelt, zodat ze zich zal ontspannen. Naarmate het contact langer duurt, zij zelf ook meer en meer gaan praten. De vrouw kan op dinsdag, woensdag en vrijdag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Mentorschap verrijkt je wereld
Haarlemmermeer, Haarlem

Mentorschap verrijkt je wereld

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Mentorschap Noordwest en Midden

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En geen familie hebt die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen. Jouw wensen en meningen goed verwoordt. En jou helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld over het wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook overlegt Renske regelmatig met de zorgverleners van Ilse. Ze zorgt ervoor dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking of dementie. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die wordt ingesteld door de rechter. Onze Stichting wordt hiervoor benoemt door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een goede match met de cliënt • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Heb jij interesse en wil je meer weten? Neem dan contact op door een mail te sturen.

Man wenst actief en gezellig maatje
Haarlemmermeer

Man wenst actief en gezellig maatje

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zesendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Door een mentale ziekte heeft zijn leven op een lager pitje moeten zetten. Door medicatie en begeleiding is hij nu alweer een tijdlang stabiel. En zijn dagen verlopen nu eigenlijk allemaal hetzelfde. Hij wil zijn leven graag weer wat meer invulling geven. De man zou met een maatje graag in het Haarlemmermeerse bos, het Amsterdamse bos of bij de Waterleidingduinen gaan wandelen, fietsen of wielrennen. Hij kan op een locatie afspreken. Een beetje regen deert hem niet. Het lijkt hem leuk om samen actief bezig te zijn en om ondertussen gezellig wat te kletsen, over alledaagse en uiteenlopende onderwerpen. De man is wat terughoudend in het aangaan van sociale contacten. Het maatjescontact zou een mooie eerste stap zijn om zijn leven weer wat socialer in te richten en om weer wat te oefenen met sociale situaties. De man wenst een niet-rokend maatje van tussen de achtentwintig en veertig jaar. Hij heeft interesse in Formule1, auto’s en koken. Gemeenschappelijke interesses zouden leuk zijn, maar vindt hij niet een voorwaarde. Hij vindt het wel belangrijk dat zijn maatje net als hij respect voor een ander heeft en integer, eerlijk en loyaal is. En dat zijn maatje van sport houdt. Hij is alle dagen van de week beschikbaar. Hij spreekt bij voorkeur in de middag of avond af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Chauffeur/begeleider Rolstoelbus uitstapjes
Haarlemmermeer

Chauffeur/begeleider Rolstoelbus uitstapjes

Maandelijks · 6 tot 12 uur
Woonzorgcentrum Bornholm (Amstelring)

Gezellige uitjes voor bewoners verpleeghuis Bornholm/Eijkenhove met de rolstoelbus bv naar Artis, de kaasboerderij, het bos, het strand of winkelen. Je werkt met 3 collega vrijwilligers. Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens het rijden en het vastzetten van de rolstoelen. Ook ben je begeleider en duwt de rolstoel waarvan de bewoner gebruikt maakt. Je coordineert de uitgaven en zorgt met de andere vrijwilligers voor een topdag! Het gaat voorlopig om een invalfunctie, op verschillende dagen in overleg. Voor je mag rijden, doe je een rijtest.

Jongeman (24) in ziek lichaam wenst maatje
Haarlemmermeer

Jongeman (24) in ziek lichaam wenst maatje

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een slimme jongeman van vierentwintig jaar uit Hoofddorp zijn wij hard op zoek naar een maatje. Rond zijn twintigste werd bij hem een zenuwziekte gediagnosticeerd. Die ziekte heeft hem aan één oog blind gemaakt. Aan het andere oog heeft hij nu nog maar vijftien procent zicht. Ook kan hij niet meer goed lopen en heeft hij last met slikken en praten. Zijn ziekte heeft hem dus fysiek enorm beperkt. In de afgelopen jaren zat hij veelal thuis. Hij zou graag weer meer onder de mensen komen. De jongeman heeft een zeer hoog IQ. Hij heeft een grote interesse in taalkunde en een voorliefde voor de Nederlandse taal. Hij spreekt vloeiend Engels en enigszins Japans en Italiaans. Vóór zijn diagnose studeerde hij informatica. Verder houdt hij van Japanse animé, geschiedenis, natuurkunde en filosofie. Zijn ideale maatje is iemand die met hem over bovenstaande onderwerpen wil praten. Een gepensioneerde leraar bijvoorbeeld. Of iemand die vloeiend Engels spreekt. De jongeman heeft ook gevoel voor humor; een grapje tussendoor is zeer welkom. Het is de bedoeling dat zijn maatje hem thuis komt bezoeken. Het maatjescontact zal vooral uit praten bestaan. Eventueel is het een optie om hem in een rolstoel mee te nemen naar een café om de hoek en daar samen koffie te drinken. Tijdens een gesprek kan het voorkomen dat hij een associatie met een ander onderwerp maakt en dat hij ineens over dat onderwerp wil doorpraten. Hij kan dan in een monoloog terechtkomen. De jongen is zeer flexibel om af te spreken. Er is een hond aanwezig. De hond is lief, maar zoekt wel contact. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

JIP   Jongeren Informatie Punt!
Haarlemmermeer

JIP Jongeren Informatie Punt!

Wekelijks · 4 tot 5 uur
MeerWaarde project FF DOEN met MDT

** Deze vacature is onderdeel van het MDT-project FF-doen voor jongeren tussen de 12 - 30 jaar ** Spreekuur: Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer, het JIP, heeft elke woensdag van 15.00u tot 18.00u een inloop spreekuur voor jongeren in de bibliotheek in Hoofddorp. Kun jij goed luisteren, kun je omgaan met vertrouwelijke informatie, en vooral, wil je meedenken en leren, hoe je mensen verder helpt? Kom meedraaien met het spreekuur en help bij de alle ondersteunende werkzaamheden die daarbij komen kijken. Powermeetings: Het JIP organiseert regelmatig , in samenwerking met het ROC Haarlemmermeer, een cursus voor jongeren: Beter in je vel in 4x één uur. Je neemt deel aan deze cursus ter ondersteuning van de docent. Inzet: Wij hebben een voorkeur voor 2 stagiaires/trainees per periode van 3 maanden i.v.m. samenwerkingsvaardigheden en teamgevoel; neem je vriend/ vriendin of klasgenoot mee voor die 8 weken. Concreet: Spreekuur: woensdagmiddag: Inzet: 2 trainees per 3 maanden. Je wordt ingeschreven als vrijwilliger in het Cultuurgebouw; dus je krijgt een kerstpakket en korting op een cursus naar keuze ***Jongerenproject FF DOEN met MDT (leeftijd 12 t/m 30 jaar)*** * Je doet ca 100 uur vrijwilligerswerk: 4 a 5 uur per week, bij 2 of 3 verschillende organisaties. * Je bent welkom bij workshops om je talenten verder te ontwikkelen. * Je krijgt ondersteuning van een jongeren coach * bij goede inzet verdien je een MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd) * je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen * een upgrade van je CV en je LinkedIn, maar vooral leuk!! * je hebt gratis toegang tot de vrijwilligers academie. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Laat het weten, we vertellen je graag meer.

Jongeren
Zwemmaatje voor vrouw (34) gezocht
Haarlemmermeer

Zwemmaatje voor vrouw (34) gezocht

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vierendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw is door een fysieke beperking afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel. Daarnaast is haar zicht heel beperkt. Ze woont zelfstandig, maar heeft begeleiding in verband met psychische klachten. Het leven is voor haar té zwaar. Zij wenst een traject van levensbeëindiging in te gaan. In deze fase van haar leven zouden wij haar graag koppelen aan een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd of ouder, dat in staat is om haar wat ontspannen afleiding, gezelligheid en een luisterend oor te bieden. De vrouw houdt van zwemmen. Ze wordt graag gekoppeld aan een maatje dat met haar wat baantjes wil gaan zwemmen. Iemand met wie zij een klik zal hebben en met wie zij het gezellig kan hebben. In het zwembad kan de vrouw wel zelfstandig lopen en zwemmen, maar het is handig als haar maatje een oogje in het zeil houdt en behulpzaam is. Als haar maatje bied je haar dus wat gezelligheid. Je moet compassie kunnen tonen en gemotiveerd zijn om de vrouw wat fijne en waardige momenten te bieden. Je moet ook om kunnen gaan met haar situatie en het traject dat zij wenst te starten. Het zou een leuke bijkomstigheid zijn als je haar interesse in sport deelt. De vrouw is fan van Ajax. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Hulp en aandacht bij Activiteiten Bornholm
Haarlemmermeer

Hulp en aandacht bij Activiteiten Bornholm

Wekelijks · 4 tot 5 uur
MeerWaarde project FF DOEN met MDT

**** Deze vacature is onderdeel van het MDT project FF doen voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar **** In verpleeghuis Bornholm worden elke ochtend activiteiten voor de bewoners georganiseerd. Extra handen en extra gezelligheid zijn daarbij zeer welkom. Bij activiteiten, wordt gekeken naar de wensen van de deelnemers en naar afwisseling in het programma. Je kunt denken aan zitdansen, rummikub of een creatieve activiteit. Gezelligheid een praatje maken een luisterend oor bieden, koffie en thee rondbrengen. Je ondersteunt de activiteitenbegeleidster, samen met andere vrijwilligers. Hoe ziet zo’n activiteiten ochtend eruit: 10.00u aanwezig Samen de activiteit voorbereiden Deelnemers ophalen Meehelpen in de groep of soms individueel Koffie en thee met wat lekkers ronddelen. Deelnemers wegbrengen Lunch voor bewoners ondersteunen 14.00u ca afsluiting Incidenteel zal je gevraagd worden, om in de middag te helpen ipv in de ochtend. Activiteiten gaan ook door in schoolvakanties, maak hierover afspraken met de activiteitenbegeleider. Maandag Zitdansen: Bewegen/dansen op gezellige muziek vanuit de zithouding op de stoel of vanuit de rolstoel Dinsdag Creatieve ochtend in een gezellige ruimte voor bewoners met geheugenproblemen, knutselen, schilderen, verven, bloemschikken etc. Donderdag Creatieve ochtend voor bewoners met geheugenproblemen, o.a. knutselen, verven, kleuren, tekenen, quiz Vrijdag Creatieve ochtend in een gezellige ruimte voor bewoners met geheugenproblemen, knutselen, schilderen, verven, bloemschikken etc. Kom ontdekken hoe waardevol het is om bewoners te helpen bij deze leuke activiteiten. ***Jongerenproject FF DOEN met MDT (leeftijd 12 t/m 30 jaar)*** * Je doet ca 100 uur vrijwilligerswerk: 4 a 5 uur per week, bij 2 of 3 verschillende organisaties. * Je bent welkom bij workshops om je talenten verder te ontwikkelen. * Je krijgt ondersteuning van een jongeren coach * bij goede inzet verdien je een MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd) * je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen * een upgrade van je CV en je LinkedIn, maar vooral leuk!! * je hebt gratis toegang tot de vrijwilligers academie. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Laat het weten, we vertellen je graag meer.

Jongeren
Gastvrouw/heer in het Polderhuis
Haarlemmermeer

Gastvrouw/heer in het Polderhuis

Wekelijks · 3 tot 5 uur
Zorgcentrum de Meerstede

In ons zorgcentrum de Meerstede zoeken wij voor onze huiskamer Polderhuis zoeken wij een gastvrouw/gastheer, die ondersteuning biedt aan de medewerker. Polderhuis is een huiskamer die structuur en ondersteuning biedt aan cliënten van de somatische afdeling van de Meerstede. Wij zoeken iemand die sociaal, gezellig en geduldig is, je werkzaamheden bestaan o.a. uit: koffie/thee schenken, hulp bij de lunch, praatje maken, spelletje doen, wandelen enz. Wij hebben nog plek op: Dinsdag, woensdag en Vrijdag. Tijden: 10:00 uur tot 15:00 uur - maar kan ook aan gesleuteld worden. Wanneer u zich aanmeldt nodig ik u uit voor een kennismakingsgesprek onder het genot van een kopje koffie/thee. U kunt mij bellen/appen op: [telefoonnummer verborgen]. Met vriendelijke groet Haddie v.d. Wal - Coördinator vrijwilligers

Jongeren