Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Spreekbuis, beslisser, maatje is een mentor

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen, dan ben je heel blij met een mentor. Iemand die jou bezoekt om je te leren kennen. Die jouw wensen en meningen verwoordt en je helpt bij het nemen van beslissingen over zorg en welzijn. Bijvoorbeeld de 75-jarige Carlos, hij zit in een rolstoel en kan niet praten. Carlos ziet en begrijpt echter veel, waardoor contact opbouwen zeker mogelijk is. Hij wordt blij van aandacht en een bezoekje. Of Ineke, ze is 46 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Vanaf de start met haar mentor Lies wilde ze graag samen een wandeling maken, maar op een gegeven moment had ze daar geen zin meer in. Lies had bedacht om dan samen met haar auto op pad te gaan en dat vond Ineke prachtig. Het maakt haar minder angstig buiten en dan kunnen ze samen naar een café voor appeltaart. Of Joke, ze is 84 jaar en heeft een Alzheimer. Zelf beslissingen nemen lukt haast niet meer. Daarom is ze blij met haar mentor Dirk. Hij is haar wettelijk vertegenwoordiger en de vertrouwenspersoon van Joke. Als hij haar bezoekt dan hebben ze een praatje over hoe het gaat en hij helpt haar bij het maken van keuzes als er meer zorg nodig is. Zowel Dirk als Lies weten ook door overleg met de thuiszorg of de persoonlijk begeleider of alles goed verloopt. Lies neemt daarnaast jaarlijks deel aan het zorgplanoverleg. Dirk en Lies zijn een van de 330 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. We bieden mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Dirk en Lies zijn er veel meer mensen die een mentor zoeken; word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Joost voor een nadere kennismaking.

Lees meer

structureel

Lopik, Nieuwegein

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen, dan ben je heel blij met een mentor. Iemand die jou bezoekt om je te leren kennen. Die jouw wensen en meningen verwoordt en je helpt bij het nemen van beslissingen over zorg en welzijn.

Bijvoorbeeld de 75-jarige Carlos, hij zit in een rolstoel en kan niet praten. Carlos ziet en begrijpt echter veel, waardoor contact opbouwen zeker mogelijk is. Hij wordt blij van aandacht en een bezoekje.

Of Ineke, ze is 46 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Vanaf de start met haar mentor Lies wilde ze graag samen een wandeling maken, maar op een gegeven moment had ze daar geen zin meer in. Lies had bedacht om dan samen met haar auto op pad te gaan en dat vond Ineke prachtig. Het maakt haar minder angstig buiten en dan kunnen ze samen naar een café voor appeltaart.

Of Joke, ze is 84 jaar en heeft een Alzheimer. Zelf beslissingen nemen lukt haast niet meer. Daarom is ze blij met haar mentor Dirk. Hij is haar wettelijk vertegenwoordiger en de vertrouwenspersoon van Joke. Als hij haar bezoekt dan hebben ze een praatje over hoe het gaat en hij helpt haar bij het maken van keuzes als er meer zorg nodig is.

Zowel Dirk als Lies weten ook door overleg met de thuiszorg of de persoonlijk begeleider of alles goed verloopt. Lies neemt daarnaast jaarlijks deel aan het zorgplanoverleg.

Dirk en Lies zijn een van de 330 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. We bieden mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Dirk en Lies zijn er veel meer mensen die een mentor zoeken; word ook mentor!

Wat krijg jij als mentor?
• uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact
• werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen
• scholing en begeleiding
• een maandelijkse onkostenvergoeding

Ben jij de persoon die:
• zich goed kan inleven in anderen
• communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen
• minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid
• minimaal 4 uur per maand beschikbaar is

Neem dan contact op met coördinator Joost voor een nadere kennismaking.

Praktische informatie

Tijd

Maandelijks 3 tot 6 uur

Locatie

Lopik, Nieuwegein

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Joost
95% profielsterkte

Over Joost

Ik ben coördinator bij Stichting Mentorschap Noordwest en Midden.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Joost is ingeschreven op VHLvoorelkaar sinds 30-03-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Mentorschap Noordwest en Midden

Kom op voor je cliënt als mentor Woerden e.o.
Woerden

Kom op voor je cliënt als mentor Woerden e.o.

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking, die geen familie of naasten heeft om hierbij te ondersteunen. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Renske is mentor van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor in Woerden en omgeving! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Joost voor een nadere kennismaking.

Anderen bekeken ook

Kindje zoekt een fijn gastgezin
Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden

Kindje zoekt een fijn gastgezin

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas

Wil je iets betekenen voor een kind of jongere (0 - 14 jaar) die behoefte heeft aan een ‘thuis in een ander huis’? We zoeken gastgezinnen die hun huis en hart willen openstellen en aandacht, tijd en ruimte willen geven. Je ondersteunt ouders door hen te ontlasten en biedt het kind/de kinderen een fijne tijd. Zo geef je de ouder(s) een steuntje in de rug zodat zij zelf voor hun kind kunnen blijven zorgen. Wat doet een gastgezin? Een gastgezin biedt de mogelijkheid om een kind of jongere te laten deelnemen aan hun dagelijkse gezinsleven. Het gaat om kinderen die stress ervaren in de thuissituatie, of verblijven in een instelling en een thuis missen. Ook kan een gastgezin steun bieden aan een jonge vluchteling. Dit kan een middag in de week, een weekend in de maand, een vakantieweek of een andere periode zijn. Dit is afhankelijk van wat het gezin wil bieden en wat het kind nodig heeft. Als gastgezin van Kind aan Huis ben je voor het kind een soort “tante en oom” of “oma en opa”. Het gaat om kinderen van 0 tot 14 jaar uit kwetsbare gezinnen die zelf geen netwerk hebben waarop zij hiervoor een beroep kunnen doen. Je bent er om: - ruimte aan om het kind te bieden om op te vangen - een luisterend oor te geven - steun op basis van je eigen opvoedervaring te bieden - op gelijkwaardig niveau contact met de ouder(s) te hebben, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen We werken vraaggericht, dus de inzet kan in ieder gezin anders zijn. Humanitas Gorinchem vraagt: Opvoedervaring of in ieder geval ervaring met kinderen, minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar, goed kunnen luisteren en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor u en uw partner. Humanitas Gorinchem biedt: Zinvol vrijwilligerswerk, onkostenvergoeding, begeleiding en intervisie, mogelijkheden tot persoonlijke groei. Meer informatie? Neem contact op met coördinator Emma.

Wil jij een gezin een steuntje bieden?
Vijfheerenlanden

Wil jij een gezin een steuntje bieden?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Humanitas

Vindt je het leuk om een gezin met opgroeiende kinderen te ondersteunen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou. Wij zijn werkzaam in Gorinchem en Vijfheerenlanden en kunnen goed vrijwilligers gebruiken. Je kan bij ons snel aan de slag! Home-Start: Als vrijwilliger bij Home-Start ondersteun je gezinnen bij alledaagse opvoedproblemen. Vanuit jouw ervaring met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken uitzoeken in de bibliotheek. Ook kan je als vrijwilliger helpen bij het contact leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Begeleiding: Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk. Voor meer informatie en aanmelding kun je mij een berichtje sturen.

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
's-Gravenhage, Aa en Hunze, Achtkarspelen, Alblasserdam, Albrandswaard, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Assen, Baarn, Barendrecht, Beverwijk, Blaricum, Bodegraven-Reeuwijk, Borger-Odoorn, Brielle, Bunnik, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Castricum, Coevorden, Dantumadiel, De Fryske Marren, Den Helder, De Ronde Venen, De Wolden, Diemen, Dordrecht, Edam-Volendam, Eemnes, Eemsdelta, Emmen, Enkhuizen, Goeree-Overflakkee, Gooise Meren, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlemmermeer, Hardinxveld-Giessendam, Harlingen, Heemskerk, Heiloo, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Het Hogeland, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoogeveen, Houten, Huizen, IJsselstein, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Landsmeer, Lansingerland, Laren, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Leusden, Lisse, Lopik, Maassluis, Medemblik, Meppel, Midden-Delfland, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Molenlanden, Montfoort, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nissewaard, Noardeast-Fryslân, Noordenveld, Noordoostpolder, Oegstgeest, Oldambt, Ommen, Ooststellingwerf, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Ouder-Amstel, Oudewater, Pekela, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Raalte, Renswoude, Rhenen, Rijswijk, Rotterdam, Schagen, Schiedam, Schiermonnikoog, Sliedrecht, Smallingerland, Soest, Stadskanaal, Staphorst, Steenwijkerland, Stichtse Vecht, Súdwest-Fryslân, Texel, Teylingen, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel, Uithoorn, Urk, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veendam, Veenendaal, Velsen, Vlieland, Voorschoten, Waadhoeke, Wassenaar, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, Westland, Weststellingwerf, Westvoorne, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden, Wormerland, Woudenberg, Zaanstad, Zeewolde, Zeist, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwartewaterland, Zwijndrecht, Zwolle

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Medewerkers Natuureducatie
Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over een auto indien je helpt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de coördinator. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Sylvia Terpstra.

(kleine) groepen
Regio coördinator Collecte
Altena, Baarn, Barneveld, Beverwijk, Bronckhorst, Coevorden, Drechterland, Hardenberg, Heiloo, Hoogeveen, Hoorn, Houten, Kapelle, Medemblik, Molenlanden, Ommen, Putten, Rijssen-Holten, Tholen, Vijfheerenlanden, Woerden, Zwartewaterland

Regio coördinator Collecte

Project · wekelijks 8 tot 15 uur
EpilepsieNL

Wil jij met jouw inzet écht een verschil maken? Als Regiocoördinator bij EpilepsieNL krijg je de kans om anderen te helpen en een belangrijke bijdrage te leveren aan baanbrekend onderzoek en praktische oplossingen. Jaarlijks halen we met duizenden collectanten zoveel mogelijk geld en QR giften op om 200.000 mensen met epilepsie en hun naasten te ondersteunen, en in de toekomst epilepsie te kunnen genezen. Of je nu persoonlijk met epilepsie te maken hebt of niet, epilepsie verstoort levens en jouw betrokkenheid kan het leven van velen verbeteren. Een aanval kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. Als Regiocoördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren en zorg je voor een goede organisatie en uitvoering van de collecte in jouw regio. Wij zoeken enthousiastelingen voor kleine en grotere regio’s om onze collecte te behouden. Jij bent het gezicht van EpilepsieNL in jouw regio en zorgt ervoor dat onze jaarlijkse collecte succesvol verloopt en toekomstbestendig wordt door QR giften te stimuleren. De collecte opbrengsten zijn voor onze kleine organisatie en achterban van levensbelang. Dit ga je doen: Afhankelijk van jouw regio begeleid je een kleine regio (tot 50 collectecoördinatoren) of een grote regio (vanaf 100 collectecoördinatoren) bij het organiseren van de collecte in hun collectegebied. Jij begeleidt collectecoördinatoren in proces en Collecteweb en werft nieuwe collecte vrijwilligers in lokale media. Jij stelt samen met EpilepsieNL doelen om de collecte in jouw regio op peil te houden of zelfs te laten groeien. Jij zorgt voor een heldere administratie in Collecteweb en draagt suggesties voor verbeteringen aan. Dit ben jij: Je bent sociaal vaardig en kunt goed communiceren met onze collectecoördinatoren. Je kunt anderen motiveren om zich in te zetten voor onze missie: een beter leven voor mensen met epilepsie. Je werkt zelfstandig, bent proactief en servicegericht, en voelt je sterk verbonden met de missie van EpilepsieNL. Je helpt 8-15 uur per week gedurende een periode van 6-8 maanden bij de organisatie van de collecte. Je beschikt over eigen vervoer en een computer met internetverbinding. Wat bieden wij? Jouw betrokkenheid en leiderschap inspireren anderen om zich samen met jou in te zetten voor mensen met epilepsie. De mogelijkheid om als vrijwilliger ervaring op te doen in het organiseren van een jaarlijks terugkerende activiteit in de 1ste week van juni. Een betekenisvolle taak waarbij je een directe bijdrage levert aan het optimaliseren van collecte opbrengsten, zodat wij samen toponderzoek kunnen blijven ondersteunen en praktische oplossingen kunnen bieden voor mensen met epilepsie. Ondersteuning vanuit het landelijk team met betrokken collega’s en vrijwilligers. Een onkostenvergoeding voor reizen en telefonie en afhankelijk van de grootte van jouw regio wordt dit aangevuld tot het maximum van een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een e-mail met je motivatie naar [e-mailadres verborgen] of bel [telefoonnummer verborgen].

Steungezin voor een kindje met een beperking
IJsselstein, Lopik, Vijfheerenlanden

Steungezin voor een kindje met een beperking

Maandelijks · 2 tot 6 uur
Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

EpilepsieNL collecteert 1 t/m 7 juni 2025
Altena, Baarn, Barneveld, Beverwijk, Bronckhorst, Coevorden, Drechterland, Hardenberg, Heiloo, Hoogeveen, Hoorn, Houten, Kapelle, Medemblik, Molenlanden, Ommen, Putten, Rijssen-Holten, Tholen, Vijfheerenlanden, Woerden, Zwartewaterland

EpilepsieNL collecteert 1 t/m 7 juni 2025

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
EpilepsieNL

Help mee en word collectant! EpilepsieNL collecteert in 2025 van 1 tot en met 7 juni. Samen gaan we voor een mooie opbrengst voor nog meer onderzoek naar epilepsie. Hiermee streven we naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie en hun naasten. Wat zijn de mogelijkheden • Je kunt zelfstandig collecteren huis-aan-huis met de QR-bus voor QR-donaties • Je gaat collecteren voor contant geld en QR donaties. Je ontvangt een collectebus van jouw coördinator • Online collecteren Wat houdt het collecteren in? Je bezoekt gemiddeld 80 adressen, wat ongeveer 2 uur tijd kost. Je kunt een voorkeur aangeven in welke straten je wilt collecteren. Om meer begrip te krijgen voor mensen met epilepsie, hebben we informatiekaarten ontwikkeld om uit te delen. De materialen worden uiterlijk 1 week voor het begin van de collecte naar je toe wordt gestuurd. Meld je nu aan als collectant. Wil je nog iets extra’s doen, wordt dan onze nieuwe collectecoördinator. Samen gaan we in de aanval voor een wereld zonder epilepsie.

Breng een glimlach: gezelschapsmaatje gezocht
Nieuwegein

Breng een glimlach: gezelschapsmaatje gezocht

Maandelijks · 1 tot 3 uur
Vereniging Algemene Hulpdienst Nieuwegein

Houd je van een praatje maken, wandelen of samen koffie drinken? Dan ben jij misschien wel het gezelschapsmaatje dat wij zoeken! Bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein helpen we mensen die zich soms eenzaam voelen. Met jouw tijd en aandacht kun jij écht het verschil maken. Wat ga je doen? Eens per week spreek je af met iemand die een beetje gezelschap goed kan gebruiken. Jullie kunnen samen wandelen, een spelletje spelen of gewoon gezellig praten. Je brengt een glimlach op iemands gezicht en maakt iemand zijn dag een stukje mooier. Wat krijg je van ons? Dankbaar werk en een fijne band met je maatje. Ondersteuning van onze organisatie en trainingen als dat nodig is. Een gezellige groep van andere vrijwilligers. Wie ben jij? Je hebt een warm hart voor mensen en maakt graag een praatje. Je bent minimaal één keer per 2 weken beschikbaar. Je hebt geduld en kunt goed luisteren. Wil jij iets goeds doen voor een ander en zelf ook een leuke tijd hebben? Meld je aan als gezelschapsmaatje bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein en maak het verschil!

Voorlezers Vianen en Leerdam
Vijfheerenlanden

Voorlezers Vianen en Leerdam

Project · wekelijks 1 tot 3 uur
VoorleesExpress Lek & IJssel

Wil jij bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen in Vianen en Leerdam en omstreken? Bibliotheek Lek & IJssel zoekt voor de VoorleesExpress vrijwillige voorlezers. DE VOORLEESEXPRESS Binnen de VoorleesExpress vinden kinderen, ouders en vrijwilligers elkaar boven een mooi boek. Dat levert niet alleen bijzondere ontmoetingen op, maar is vooral een stimulans om spelenderwijs de taalvaardigheid te vergroten van kinderen en hun ouders. Twintig weken lang komt een vaste (vrijwillige) voorlezer thuis bij gezinnen met kinderen (2 tot 8 jaar) om het voorleesritueel te introduceren. Op laagdrempelige wijze biedt de voorlezer ouders handvatten om het (voor)lezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. WAT DOE JE ALS VOORLEZER? Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vast moment van de dag. De ouders hebben zich (via het onderwijs of kinderdagverblijf) vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal, bijvoorbeeld in de vorm van (taal)spelletjes. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. WAT HEB JE IN HUIS? • Je hebt affiniteit met kinderen, taal, boeken en culturen. • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen. • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar. • Je bent flexibel beschikbaar. • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren. • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training. WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG Vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Zo leer je veel over samenwerken, verantwoordelijkheid en grenzen stellen. Daarnaast is het een mooie manier om nieuwe mensen met verschillende achtergronden te leren kennen. Als voorlezer kun je ervaring opdoen met mensen vanuit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng. CONTACT Voor vragen kun je terecht bij Mignon, projectleider VoorleesExpress Lek en IJssel.