Direct naar de inhoud van deze pagina

Betrouwbaar en veilig

Met NLvoorelkaar kom je gemakkelijk in contact met alle goede doelen, maatschappelijke organisaties en mensen in Nederland en jouw buurt die jouw hulp kunnen gebruiken.

Wij doen er alles voor om te zorgen dat de NLvoorelkaar community veilig en betrouwbaar is én blijft. Zelf kun je ook veel doen. Hieronder lees je hoe.

Be safe: dit kun jij doen

Vrijwilligerswerk is soms net daten: e-matchen, de spanning van het eerst afspreken, elkaar leren kennen enzovoort. Denk net zoals bij een eerste date aan jouw eigen veiligheid als je voor het eerst kennis maakt met jouw vrijwilligerswerk match. Dit kun je doen:

1. Vooraf even bellen

Afspreken met mensen die je ontmoet op internet kan best spannend zijn. Als je even van te voren belt, leer je elkaar al even kennen. Minder spannend en veel veiliger.

2. Afspreken in het openbaar
Spreek voor het eerst af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een koffietentje. Laat vrienden of familie weten dat je een afspraak hebt gemaakt of neem iemand mee. Eigenlijk net alsof je aan het daten bent dus ;-).

3. Check de referenties
Op dit platform kun je bedankjes en aanbevelingen krijgen. Leuk om te krijgen maar ook vooral heel handig! Zo weet je namelijk of de persoon waarmee jij wil afspreken al eerder iets gedaan heeft op NLvoorelkaar én hoe dat ging.

4. Houd ons op de hoogte
Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Keep it safe: dit is wat wij doen

Wij zorgen ervoor dat je op dit platform veilig met elkaar in contact kunt komen. Maar ook daarna beschermen we jouw veiligheid en de betrouwbaarheid van dit platform. Dat doen we zo:

1. Controle nieuwe aanmeldingen

Iedereen die zich op NLvoorelkaar aanmeldt, wordt door ons gecontroleerd. Dat betekent dat we kijken of de contactgegevens kloppen en volledig zijn. Jij merkt hier niks van. Jouw privacy is goed beschermt want anderen zien alleen jouw voornaam. Bij onvolledigheden en twijfelgevallen nemen we wel even contact op om je te helpen.

2. Dagelijkse screening
Wij screenen dagelijks alle geplaatste vragen, aanbod en berichten. We nemen contact op als activiteiten niet (lijken te) voldoen aan onze algemene voorwaarden of gedragsregels. Zo beschermen we 24/7 jouw veiligheid.

3. Helpdesk: bellen en mailen
Voor vragen, opmerkingen of feedback zijn we bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Mocht je een vervelende vervelende ervaring meemaken, neem dan ook even contact met ons op. Wij kunnen helpen met voorkomen/oplossen. Zo werken we samen aan een veilig en vriendelijk platform.

5. Jouw privacy wordt beschermd
- Alleen je voornaam en de cijfers van jouw postcode (dus op wijkniveau, niet op straatniveau) zijn zichtbaar. De postcode is nodig om je te kunnen matchen.
- Wanneer je een bericht stuurt dan is jouw e-mailadres niet zichtbaar. Net zoals op Marktplaats, is jouw e-mailadres versleuteld. Zo blijf je anoniem zolang jij dat wilt!
- Je kiest zelf of jouw profiel online zichtbaar is. Tip: uit ervaring weten we dat je sneller een match vindt als je jouw vraag of aanbod online plaatst!

6. Referenties
Bij een match kun je een bedankje of aanbeveling schrijven. Deze referenties vind je terug in je profiel. Dat geeft informatie over de betrouwbaarheid van een persoon. Zo versterken we de betrouwbaarheid van ons platform.


Aansprakelijkheid en verzekeringen

Als je vrijwilligerswerk doet, kan er wel eens iets misgaan. Een ongelukje zit in een klein hoekje! Let dus goed op je eigen veiligheid. Gelukkig ben je in de meeste gevallen via je eigen (aansprakelijkheids)verzekering verzekerd. Je kunt vooraf even contact met je verzekering opnemen om te informeren of vrijwilligerswerk gedekt wordt. Als je bij een organisatie aan de slag gaat, ben je vaak via hen verzekerd. Check dit altijd even in een kennismakingsgesprek!

Daarnaast kan het gebeuren dat je geen klik hebt of dat je elkaar even niet begrijpt. Kan gebeuren natuurlijk. Probeer er met respect en begrip uit te komen. Als je onze hulp hierbij nodig hebt, dan kun je ons hier bereiken.

Meer lezen

2. CONTENTPAGINA TEKSTBLOK 1